Japoneze

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 3 linguri lapte, 1 lingura faina si lasam 10 minute sa stea la loc cald, sa cresca putin.

Untul il topim, il lasam sa se raceasca, iar laptele il facem caldut.

Punem faina intr-un bol, presaram putina sare iar in mijloc facem o gaura unde rasturnam drojdia.

Turnam laptele si incepem sa framantam.

Cand s-au omogenizat cat de cat ingredientele adaungam untul si framantam bine. Eu am mai pus o lingura cu faina.

Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat, il acoperim si il lasam la dospit circa 1 ora.

Aluatul dospit il impartim in 8 bucati egale (merge si in 10 daca vreti sa fie painicile mai mici).

Luam prima bucata si o rasucim cu mainile pana obtinem un sul destul de lung si subtirel.

Indoim sulul la mijloc creand o gaura, apoi impletim cam de 3 ori si nu tot sulul.

Venim cu gaura formata peste impletitura, apoi capetele de sul le bagam prin gaura, una cate una ca ele sa vina dedesubt. Astfel obtinem o japoneza.

Le asezam intr-o tava unsa cu margarina, tapetata cu hartie de copt si le lasam 20 de minute la crescut.

Batem oul spuma, ungem painicile si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Le lasam pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem din cuptor. Dupa ce se racesc le punem intr-un bol si le acoperim bine pentru a se pastra fragede.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise