Jeleu

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 foi de gelatina
  • 1 conserva mica de ananas sau felii de ananas proaspat
  • 300-400 mi suc natural de mere
  • 125 g cirese
  • 2 prune
  • 1-2 nectarine
  • zahar brun
  • 1-2 linguri de zeama de lamâie
  • 1 portocala
  • frunzulite de menta pentru ornat.

Mod de preparare

Înmoi foile de gelatina în apa rece. Rondelele de ananas le pui la scurs si colectezi sucul. 4 felii le pui deoparte, iar restul le tai în bucatele. Speli ciresele, prunele si nectarinele si le scoti sâmburii. Ciresele le lasi întregi, prunele si nectarinele le tai în bucati sau în felioare. Amesteci sucul de ananas cu cel de mere si completezi cu apa pâna obtii 1 litru de lichid. Pui zeama de lamâie si zahar brun dupa gust. Dizolvi foile de gelatina într-o cratita, deasupra focului. Adaugi siropul si dizolvi încet toata gelatina, apoi iei craticioara de pe foc si o lasi la racit, pâna începe gelatina sa se solidifice pc peretii vasului. Pentru pregatirea finala a jeleului ai nevoie de un vas cilindric. Asta pentru ca, dupa ce îl clatesti cu apa rece, asezi rondelele de ananas sprijinite de marginea vasului. Când gelatina începe sa se lege. amesteci fructele între ele si torni gelatina în castron, având grija sa nu cada rondelelc de ananas. Bagi în frigider jeleul pâna se solidifica. Speli portocala cu apa fierbinte si o tai în rondele foarte subtiri. Pe un platou asezi felii de portocala pe care rastorni jeleul. Restul feliilor le rasucesti si le folosesti la ornare, împreuna cu menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise