Jeleu cu petale de trandafir

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (5borcane de 230ml.):30 petale de trandafir
  • 2 mere
  • sucul de la o lamaie
  • 500 ml. suc de mere
  • 650gr. zahar
  • 1plic de Gelfix;

Mod de preparare

Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le de apa. Lasati-le sa se scurga si rasfirati-le pe un servet de bucatarie. Decojiti merele, indepartati-le cotorul, taiati-le in felii subtiri, stropiti-le cu suc de lamaie , sa nu se oxideze.Puneti la fiert sucul de mere, amestecati cu zaharul si gelfixul. apoi puneti compozitia la fiert.Dupa ce da in clocot, mai lasati pe foc inca 3 minute, amestecand mereu. Adaugati petalele de trandafit si feliutele de mere si fierbeti amestecul inca 45 secunde, pana ce ingredientele solide devin transparente. Turnati jeleul in borcane sigilatile si intoarceti borcanele cu capacul in jos, 5 min. Pana se raceste dulceata , intoarceti de mai multe ori borcanele - feliile de mere se vor distribui uniform.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise