JELEU DE COACAZE NEGRE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg.coacaze negre,
  • 1 l.apa,
  • zahar;

Mod de preparare

1. Se clatesc fructele si se desprind bobitele cu furculita de pe ciorchine. Se pun intr-o cratita si, impreuna cu 2/3 din cantitatea de apa, se fierb la foc mic pana se inmoaie. Se strecoara printr-o panza.

2. Pireul de fructe obtinut se mai da o data in fiert cu restul de apa. Din nou se strecoara prin panza; de data aceasta se lasa 3 ore.

2. Cele 2 sucuri se toarna impreuna, se masoara cantitatea si se fierb, adaugand la fiecare 1 l. de suc cate 1 kg. zahar. Se lasa sa fiarba pana a atins punctul de gelifiere. Se face proba; daca nu a fiert suficient, se mai lasa putin.

3. Cand compozitia este gelifiata, se toarna fierbinte in borcane si se inchid borcanele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise