Jeleu de pere cu vanilie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 2 pere
  • o lingura de suc lamaie
  • o lingura zahar cu pectina
  • un baton de vanilie
  • 2 bucati de coaja de portocale

Mod de preparare

Decojeste perele si taie-le in sase. Pune intr-o tigaie bucatile de para, adauga sucul de lamaie, zaharul, batonul de vanilie si coaja de portocala. Aduaga 1- cl de apa si lasa pe foc pina cind da in clocot. Lasa sa fiarba circa 20 min , pina cind perele devin foarte moi si translucide. Scoate fructele, scurgele si aseaza-le in 2 boluri. Scoate siropul de pere pina prinde consistenta si toarna-l peste fructele din bol. Se refrigereaza timp de o ora inaite de a fi servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise