Jeleu de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g zmeura, 80 g zahar pudra, 3 linguri de zeama
  • de lamâie, 3 foi de gelatina alba si 3 de gelatina rosie, 200 ml suc de
  • mere, 20 de bucati de zmeura pentru ornat, frunzulite de menta proaspata.

Mod de preparare

Amesteci zmeura cu zaharul pudra, zeama de

lamaie si sucul de mere. Pui totul la fiert pâna fructele se

zdrobesc usor. Într-o sita asezi o bucata de tifon

si torni fiertura de zmeura. Fara a presa fructele,

lasi se adune tot sucul, care trebuie sa fie cât

limpede. Înmoi in apa rece ambele feluri de

gelatina. Sucul de zmeura il completezi cu apa,

astfel încât sa obrii 112 1 de lichid. Gelatina, fara

apa, o pui intr-o cratira si o dizolvi, amestecând

mereu, deasupra focului. Ai grija sa nu înceapa sa

fiarba! Apoi o amesteci cu sucul de zmeura si

imparti totul in patru forme reci. Le bagi in frigider

pentru cel purin 4 ore. pâna jeleul se întareste. Dupa ce le

scoti,de la rece, treci formele rapid sub jet de apa calda si cu un cutit

desprinzi, usor desertul de forma. Trebuie sa arate clar si transparent

Pui fiecare jeleu pe câte o farfurioara de desert,

ornezi cu zmeura si frunzullite de menta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise