1. Se spala portocalele si se sterg bine cu o cârpa de bumbac, apoi se taie coaja longitudinal si se cojesc. Fâsiile de coaja se taie În lung În fâsii subtiri de 2 mm si se lasa sa se zvânte bine.
2. Se stoarce portocala si se pune zeama intr-o craticioara, adaugandu-se doua linguri de zahar. Se pune craticioara pe foc si se da siropul in clocot. Apoi s epun inauntru fasiile de coaja impreuna cu menta. Se da focul mic si se lasa sa fiarba inabusit 5-6 minute. Se scot fasiile de coaja cu o spumiera si se pun intr-o strecuratoare la scurs.
3. Se ia tava de copt (de metal sau plastic) putin adanca. Se taie portocalele in felii rotunde si se pun in tava sub forma de strat. Peste ele se imprastie fasiile subtiri de coaja. Se toarna siropul si gelatina de portocale (dizolvata intr-un pahar de apa rece).
4. Se pune tava in frigider si se lasa cel putin 8 ore, apoi se serveste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise