Jumari de porc

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg piept de porc
  • sare
  • o cana cu apa

Mod de preparare

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc.Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac.Lasam la inabusit circa 10 min dupa care luam capacul si lasam la prajit.Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda.

Asa cum am spus mie imi plac mai prajite ,altora in schimb le plac mai moi.Timpul de prajire deci depinde de fiecare in parte.Gustam si cand consideram ca este pe placul nostru oprim focul.Cu ajutorul unei spumiere scoatem jumarile intr-o strecuratoare si le lasam la scurs.Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, presaram sare pe ele si................gata..........poftiti la jumari!Sunt delicioase acompaniate de o ceapa rosie sparta.

Grasimea rezultata in urma prajirii se strecoara si se pune intr-un borcan pentru solidificare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise