KOKORETSI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • maruntaiele unui miel(plamani, ficat, splina, rinichi,inima),
  • intestinele de le 2-3 miei,
  • unt,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Maruntaiele se spala si se feliaza pe lung , obtinandu-se fasii care au aspectul unor sireturi.Se adauga sare si piper.

2.Intestinele se spala ,intorcandu-se de pe o parte pe alta.Fasiile de maruntaie si intestinele se pun la un loc.O persoana le tine , iar alta impleteste intestinele in jurul maruntaielor.Dupa fiecare aruncatura, se face un nod.La sfarsit se obtine cam un metru de kokoretsi.Se presara sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.Deasupra impletiturii de maruntaie se pune unt, margarina sau ulei.Se toarna putina apa in tava si se lasa la cuptor, la foc moderat ,pana cand se patrund.Se servesc calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise