Krapfen

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 1 ou
  • 35 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 250 gr apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • zahar vanilat
  • coaja portocala
  • 7 gr sare

Mod de preparare

Se pune drojdia sfaramata intr-un vas cu 125 ml apa calduta si o lingurita de zahar.Se lasa pana se formeaza o spuma deasupra(cca 10 minute).

Cernem faina intr-un vas mai mare,apoi adaugam drojdia dizolvata cu apa,oul,zaharul,untul topit si racit,zaharul vanilat si coaja de portocale.Dupa ce aluatul incepe sa prinda consistenta adaugam treptat restul de 125 gr apa calduta si sarea si framantam pana obtinem o biluta de aluat elastica pe care o lasam 15-30 minute la odihna.

In cazul in care aluatul mai necesita faina va infainam usor mainile si mai framantam putin pana nu se lipeste.

Dupa 30 minute ,intindem aluatul pe planul de lucru infainat,de 1 cm grosime.Taiem cu ajutorul unui pahar sau forme de diametrul 8,cerculete,si le lasam la cald cca 2 ore,sa-si dubleze volumul.

Incingem ulei intr-o cratita si luam cu ajutorul unei spatule cate o gogoasa pe care o prajim in ulei incins.

Incercati sa evitati sa le luati cu mana pentru ca suprafata nu e bine sa fie atinsa.

Ca sa verificam daca aluatul este bine crescut, punem o bucatica de aluat in uleiul incins. Daca ramane la suprafata atunci incepem sa prajim gogosile dar daca se duce la fund le mai lasam la crescut.

Cand devin aurii le intoarcem cu ajutorul unei linguri de lemn pe partea cealalta.Le scurgem bine de ulei si le lasam la racit,dupa care le pudram cu zahar vanilat sau zahar tos.Se pot umple,daca doriti,cu ciocolata,crema de vanilie,gem,etc. Eu le-am preferat simple. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise