Lamai conservate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg lamai
  • sare
  • cca 350 ml suc de lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spalati si frecati bine lamaile.Taiati-le in sferturi pe lungime,fara a desprinde complet feliile,apoi lipiti partile.Deschide-ti usor fiecare lamaie,presarati sare,apoi inchideti-le.Puneti-le inghesuite in borcan sterilizat si presati-le cu un obiect greu.Turnati sucul de lamaie, acoperind complet lamaile.Turnati uleiul deasupra, intr-un strat subtire(are rolul de a impedica formarea mucegaiului). Zeama va fi tulbure la inceput,dar se va limpezi in 3-4 saptamani, cand lamaile vor fi gata pentru consum.Se pot servi cu peste la gratar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise