Lamai umplute cu sardele si marar verde

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 lamai coapte,
  • 1 cutie sardele in ulei,
  • 1 bulb de fenicul (sau telina),
  • 4 fire marar verde,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Curatati bulbul de fenicul (telina) si taiati-l mai intai lamele si pe urma cubulete. Taiati lamaile la baza, ca sa stea in picioare, decupati-le la capatul celalalt capacelul si scobiti-le miezul, avand grija sa nu impungeti coaja.

Scurgeti sardelele, zvantati-le pe hartie absorbanta, taiati-le in doua pe lung si indepartati sira spinarii. Puneti-le intr-un castron impreuna cu cubuletele de fenicul si cu mararul tocat marunt, adaugati piper si putina zeama de lamaie si amestecati usor cu furculita pana ce compozitia devine omogena.

Umpleti cu ea lamaile, puneti la loc capacelele si tineti-le la rece pana cand le serviti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise