Langos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 500ml lapte caldut
  • 200g smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare
  • 50g drojdie proaspata
  • 1-2 linguri de ulei.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se pune intr-o punga mare unsa cu ulei si se dospeste la frigider(veti vedea cum dupa ~1/2h isi dubleaza volumul). Din acest aluat luati cu mana cate o bucata din care faceti pe o planseta unsa cu ulei placinte rotunde sau ovale(dupa preferinta) pe care le coaceti in baie de ulei, pe ambele parti. Se servesc cu smantana si telemea rasa sau cu crema de ciocolata sau gem. Acest aluat se poate tine la frigider cam 1 saptamana si faceti placinte proaspete cand doriti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise