Lapte de pasare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua intregi,
  • 1 budinca de vanilie
  • 250 gr zahar si 200 gr separat de zahar pentru albusuri
  • 2 litri de lapte

Mod de preparare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se fac spuma, peste care adaugam si praful de budinca.

Albusurile se bat foarte bine cu cele 200 gr de zahar. Din albusurile bine batute se iau cu lingura bulgari si se pun treptat la fiert in lapte. Se intorc pe o parte si pe alta, se scot din lapte si se pun intr-o strecuratoare.

In momentul in care au fiert toti bulgarasii in lapte, se adauga compozitia de galbenus, zahar si budinca si se da in clocot. Compozitia de galbenus se aseaza intr-un bol si deasupra se pun galustele de albus.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise