Lapte de pasare cu cirese

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua foarte proaspete,
  • 1/2 l lapte,
  • 80 g zahar,
  • 200 g cirese,
  • 50 ml lichior de cirese,
  • 1 crenguta de menta.

Mod de preparare

Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece, pana ce se prepara crema. Se amesteca bine galbenusurile cu 50 g de zahar, pana ce se obtine o crema (alba si neteda). Se fierbe laptele si se toarna putin cate putin peste crema, batand intruna cu telul. Apoi, se varsa toata compozitia intr-o cratita si se pune la foc potrivit sa se ingroase. Se amesteca fara intrerupere, pana ce crema se prinde de lingura si nu mai face spuma. Se toarna crema intr-un castron adanc, se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca. Se bat albusurile spuma. Dupa un minut se adauga restul de zahar si se mai bat circa un minut, ca sa fie suficient de consistente. Se ia cate o lingura (de supa) de albus si galustele astfel formate se introduc in apa clocotita. Se fierb circa 30 de secunde pe fiecare parte (trebuie intoarse cu grija), se scot cu lingura de spuma, se lasa sa se scurga si se aseaza peste crema racita. Se curata ciresele de samburi, se taie feliute si se presara peste galustele de albus. Inainte de a-l servi, laptele de pasare cu cirese se garniseste cu frunzulite de menta taiate fasii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise