Lasagna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru sosul cu carne:
  • 600 gr carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 250 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 3 crengute patrunjel verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • Sosul bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • Mai avem nevoie de:
  • 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar)
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de unt

Mod de preparare

Sosul de carne:

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.

Lasam sa fiarba cam 10 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.

Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 2 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.

Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si amestecam.

Sosul bechamel:

Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.

Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..

La final condimentam cu sare, piper si oregano.

Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).

Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.

Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.

Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.

Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise