Lasagna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru pasta cu ou: 400gr de faina, 4 oua
  • pentru sosul ragù: -o ceapa, un morcov, 300gr carne tocata, sos de rosii sau bulion, piper, sare
  • pentru a prepara besciamella (un fel de smintina tipic italiana): 1l lapte, unt 50gr, 50 gr faina
  • parmegiano ras 125gr

Mod de preparare

Pt pasta: se pune faina la masa si in centru, se face ca o gaura cu pumnul. Se rup ouale la centru si se amestaca incet si bine cu faina pina devine un aluat elastic. Se amestaeca cam 15 min. Daca va pare ca aluatul este prea tare adaugati putina apa. Se lasa putin aluatul sa se odihneasca apoi se intinde in foi subtiri. De aici se vor taia dreptunghiuri de pasta de circa 20 cm. Foaia trebuie sa fie intinsa fin!!

Pt besciamella se topeste untul si apoi se adauga laptele si un fir de sare. Se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se pune iarasi pe foc. Continuati sa amestecati pina devine o compozitie omogena si fara cocoloase.

Se pune apa la fiert. Cand incepe se fiarba introduceti pastele. Lasati-le sa fiarba la foc mare pt citeva minute (4-5min). Se scot una cite una cu o sita de macaroane si se lasa la uscat pe un prosop de bucatarie umed. Apoi se unge o tava dreptunghiulara pt cuptor (putin inalta ca sa cuprinda toate straturile). Se pune pe fund un rand de paste, urmand de sos ragù si deasupra besciamella. Se continua asa pina se termina pastele. Pe ultimul strat de besciamella puneti inca putin sos si putin parmiggiano (acoperiti toata suprafata tavii). Apoi se baga la cuptor pt 20-30 min la o temperatura de 180-200gr

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise