Lasagna cu sos pesto si mozzarella.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 Gr foi de lasagna proaspete.
  • 150 Gr sos pesto genovese.
  • 500 Ml lapte dulce.
  • 100 Gr unt.
  • 3 Linguri faina(eu folosesc amidon alimentar ,ptr ca nu se prinde).
  • 300 Gr urda.
  • 300 Gr parmezan.
  • 300 Gr mozzarella.
  • Smantana sau iaurt de pus pe deasupra.
  • Sare si piper dupa gust(eu folosesc si menta uscata).

Mod de preparare

Mai intai se prepara un sos bechamel astfel:topim untul intr-o tigaie si adaugam cele 3 linguri de faina(eu folosesc amidon alimentar)mestecand incontinuu la foc mic.Adaugam laptele cate putin, amestecand incontinuu pana cand sosul se ingroasa.Apoi punem sare,piper si alte mirodenii(eu folosesc menta uscata)si lasam sa se raceasca.Separat intr-un castron punem urda,sosul pesto(pe care eu il achizitionez de la Carrefour)si jumatate din sosul bechamel.Punem 3 sau 4 linguri din sosul bechamel intr-o tava(eu am o tava de 25pe33 de teflon)apoi un rand de foi lasagna,peste foile lasagna punem jumatate din urda,cu sos bechamel si sos pesto,apoi iar un rand de lasagna si iar urda cu sosurile respective si iar lasagna care au mai ramas.Deasupra se pune sosul bechamel ramas si acoperim cu mozzarella si parmezan din abundenta.Bagam la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade,pana se rumeneste deasupra.Se serveste fierbinte cu smanata sau cu iaurt pe deasupra,este o minune gastronomica.Promit solemn cand o sa o fac, o sa pun poza la aceasta reteta.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise