Lasagne cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 foi lasagne
  • 1,3 l lapte degresat
  • 50 g. unt
  • 3 linguri cu varf faina
  • 300 gr. ciuperci condimentate din conserva in ulei ; ciuperci proaspete sau congelate; ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.)
  • 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ)
  • 60-80 g. parmezan ras
  • sare
  • 1/2 pahar de lapte

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon untul si o lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic. Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.

Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.

Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci + parmezan ras.

Repetam in ordine, lasagne + sos + parmezan, punand 5 foi de lasagne, iar deasupra sos + parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise