Lasagna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de pui sau amestec porc cu vita (se recomanda carne slaba)
  • 4-5 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 gogosari (ardei gras)
  • piper
  • oregano
  • 4 oua
  • 1 pahar de vin alb (sau otet de mere diluat cu apa, atat cat sa nu fie acru)
  • suc de rosii
  • cascaval (optional)

Mod de preparare

Se pun la calit legumele in putin ulei de masline, apoi se adauga carnea. Cand aceasta este gata se adauga 2 oua batute ca pentru omleta si se inabuse la foc mic. Cand scade putin sosul se adauga paharul de vin alb.

Tava trebuie unsa si tapetata inainte de a aseza foile de lasagna (la distanta de 2-3 cm intre ele). Apoi se aseaza un strat de compozitie, se rade putin cascaval deasupra (optional) apoi iar foaie, iar compozitie si tot asa pana cand terminati compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie de carne. Peste acesta se adauga 2 oua batute si suc de rosii (sau bulion diluat) pana acopera ultimul strat de foi.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil, 45-60 min la 180 de grade.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise