Lebărvurşt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg ficat de porc
  • 1
  • 5 kg carne de porc
  • 1 kg sorici
  • 2 kg slanină cruda
  • 500 g ceapă
  • 10 g piper
  • 3 oua
  • circa 10 m intestin gros
  • 30 g sare
  • (facultativ) nucusoare rase.

Mod de preparare

Ficatul se curata de vene si se spala. Se topeste o cantitate de circa 200 g slanina. Soriciul se trece prin flacara si se spala. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura cu putina apa. Ficatul, carnea, slanina si soriciul se fierb, se lasa sa se raceasca si se toaca cu masina. Compozitia se amesteca cu ceapa prajita, sare, piper, nucsoara si se trece din nou prin masina de tocat. Pasta obtinuta se amesteca cu ouale, omogenizand bine compozitia.

Se pregatesc intestinele si se umplu cu aceasta compozitie, se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa fierbinte, circa o ora, timp in care se verifica daca este fiert. Se scoate intr-un vas cu apa rece unde se tine circa 30 minute, apoi se scurge si se pastreaza la rece.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise