Lebede

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 190-200 gr. faina
  • 150 gr.ulei
  • 375 ml.apa
  • sare
  • frisca pt.umplut
  • crema de vanilie pt umplutura
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa, uleiul si sarea, iar cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune faina in ploaie, se amesteca viguros cu telul. Se omogenizeaza si se mai pune pe foc 2 min. amestecand, apoi cand s-a racit se adauga oualele pe rand. Intr-o tava sa pune hartie de copt si se pune compozitia cu punga sau sprit sau cu lingura in forma de gogosica, daca compozitia este moale se mai pune putina faina, apoi se dau la cuptor pana se rumenesc.

Pt. gaturile lebedelor facem cu punga in forma de S in tava de copt. Se taie gogosile in jumatate se umplu cu crema de vanilie se adauga gaturile apoi se orneaza cu frisca, din capac se taie in jumatate si se fac aripi, se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise