Lebede pe lac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 ml ulei
  • 70 ml apă
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 250 g frişcă
  • 2 linguri cu sirop de ciocolată
  • 2 linguri cu sirop de căpşune
  • zahăr pudră pentru presărat
  • 2 cutiuţe de lapte condensat pentru sos
  • sare

Mod de preparare

Fierbe apa cu uleiul pănă dă într-un clocot, apoi pune făina şi un praf de sare, ia vasul de pe foc şi amestecă bine. Cănd aluatul s-a răcit pune ouăle pe rândŞ după ce se încorporează primul , îl adaugi pe celălalt.

Pe o tavă unsă cu ulei şi tapetat cu făină, pune gogoşele formate cu linguriţaa, şi căteva bastonaşe în forma literei S făcute cu ajutorul unei pungi tăiate într-un colţi( pentru gâtul lebedei).

Gogoşelele se pun în tavă la foc puternic pentru 5 minute, apoi la foc potrivit până se rumenesc şi capătă crustă aurie.

Pune pe un platou 2 linguri cu sirop, una cu ciocolată, una cu căpşunr şi în mijlocul fiecăreia adaugă puţin lapte, iar cu o furculiţă fă un model, pornind din centru spre margini.

Taie gogoşelele pe mijloc şi umple-le cu frişcă(sau cu cremă de vanilie), apoi montează gâtul lebedei în frişcă.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise