Legume cu pui si sos alb la cuptor

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pulpe de pui 1 kg
  • Legume preferate (cartofi, morcov, ardei, etc) 1-1,5 kg
  • Ceapa alba 1 buc
  • Ulei 2 linguri
  • Unt 50 g
  • Faina 3 linguri
  • Sare, Piper – dupa gust
  • Lapte 700 ml
  • Cascaval 150 gr

Mod de preparare

Legumele taiate bucati potrivite (chiar e bine daca sunt mai mari) se pun in tava de cuptor. Stropiti cu ulei si adaugati piper macinat. Amestecati.

Pulpele se asezoneaza cu sare si piper.Se aseaza pulpele printre legumele din tava.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 50 minute.

Se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

In paralel se prepara sosul alb. Ceapa taiata marunt se caleste cu unt intr-o tigaie. Se va adauga 2 linguri de faina si se amesteca timp de 1-2 min. Se toarna cate putin lapte amestecand permanent. Se potriveste cu sare si piper.

Se toarna sosul uniform peste carne si legume, se presoara cascavalul dat prin razatoare si se tine la cuptor aproximativ 20-25 minute

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise