Legume cu pui si sos alb la cuptor

Timp pregatire
165 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pulpe de pui 1 kg
  • Legume preferate (cartofi, morcov, ardei, etc) 1-1,5 kg
  • Ceapa alba 1 buc
  • Ulei 2 linguri
  • Unt 50 g
  • Faina 3 linguri
  • Sare, Piper – dupa gust
  • Lapte 700 ml
  • Cascaval 150 gr

Mod de preparare

Legumele taiate bucati potrivite (chiar e bine daca sunt mai mari) se pun in tava de cuptor. Stropiti cu ulei si adaugati piper macinat. Amestecati.

Pulpele se asezoneaza cu sare si piper.Se aseaza pulpele printre legumele din tava.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 50 minute.

Se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru aproximativ 50 minute.

In paralel se prepara sosul alb. Ceapa taiata marunt se caleste cu unt intr-o tigaie. Se va adauga 2 linguri de faina si se amesteca timp de 1-2 min. Se toarna cate putin lapte amestecand permanent. Se potriveste cu sare si piper.

Se toarna sosul uniform peste carne si legume, se presoara cascavalul dat prin razatoare si se tine la cuptor aproximativ 20-25 minute

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise