Legume cu rasol de peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg peste
  • 500 g morcovi
  • 300 g ceapa
  • 1
  • 500 kg cartofi
  • 300 g fasole verde fiarta
  • 300 g mazare fiarta
  • 200 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • dupa gust.

Mod de preparare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala, se taie rondele. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie felii (rondele). Patrun|elul se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, ceapa si cartofii se fierb in apa rece cu sare. Cu cca 15 minute inainte de sfirsitul fierberii se introduc bucatile de peste, piperul boabe, foile de dafin, sarea si se continua fierberea adaugand in final vinul (stropit peste toata suprafata). Pestele si legumele fierte se scurg si se asaza pe platou. In supa de peste ramasa se adauga 100 g unt si se pun sa se incalzeasca fasolea si mazarea. Cind s-au incalzit se scurg de lichid si se asaza pe platoul cu peste si legume. Deasupra legumelor se pune restul de unt taiat bucatele si se presara patrunjel verde, taiat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise