Legume la cuptor

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 2 ardei capia
  • 2 rosii
  • ulei de masline
  • oregano
  • sare

Mod de preparare

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii.

Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10 minute se spala si se usuca. Dovlecii, ardeii si rosiile se taie rondele. Intre timp se incinge cuptorul.Se pregateste o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza vinetele scurse si stropite cu ulei de masline, care se tin la cuptor 5 min. Apoi se adauga dovleceii, ardeii si rosiile, stropite cu ulei de masline, oregano si un praf de sare. Se lasa la cuptor pana se inmoaie. Se scot intr/un castron si se pot servi ca si garnitura langa friptura sau ca salata, stropita cu otet de vin sau mere.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise