Legume la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Puneti absolut orice legume aveti prin casa. Eu am folosit:
  • cartofi
  • rosii cherry
  • ardei
  • morcovi
  • pastarnac
  • fasole pastai
  • gogosar
  • mere
  • 2 prune
  • ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • verdeata
  • zeama de la o portocala
  • putin vin alb
  • Ciuperci champignon
  • putin unt

Mod de preparare

Aceasta mancare reprezinta o improvizatie la care am apelat mai mult pentru a scapa de legumele de prin frigider pentru a procura unele proaspete. A iesit grozava.

Am curatat toate legumele, le-am taiat, le-am pus in tava care in prealabil a fost unsa cu unt. La sfarsit am sarat si piperat totul, am adaugat si cateva crengute de busuioc si rozmarin, iar deasupra am stors zeama de la o portocala.

Le-am dat la cuptorul preincazlit pentru aproximativ 40 de minute (am incercat cu furculita un cartof si cand a fost gata, am oprit). Cu 5 minute inainte sa opresc cuptorul, am turnat si putin vin alb, am presarat niste felii de usturoi si verdeata.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise