Legume umplute

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata; 3 cepe; 1 cana orez; 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime; 8 rosii mijlocii ca marime; 6 gulii micute; 3 dovlecei; frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale; suc de rosii; sare;piper;3 oua;patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se pregatesc legumele pentru umplut:

- Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua sau in trei(depinde cat sunt de lungi) si se scobesc astfel incat marginea sa ramana cam de jumatate de centimetru grosime,si sa ramana fiecarei bucati un capat inchis; umplutura se adauga peste carnea tocata;

- Rosiilor li se taie de trei sferturi un capacel, si se scobesc si ele de miez, care se adauga la fel in umplutura.

- Guliile se curata de coaja si se scobesc, si iar se pune in umplutura ceea ce cade si de la gulii;

- Ardeilor grasi li se indeparteaza cu grija cotorul;

- Frunzele de vita de vie si de varza se pregatesc pentru umplut.

Carnea se amesteca cu tot ce a picat de la legume, cu ceapa tocata marunt,cu orezul, cu ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Se umplu legumele si frunzele. Intr-o cratita mare unsa cu un pic de ulei se aseaza legumele umplute cu carne, se toarna peste ele suc de rosii si apa cu sare si piper si se dau acoperite,vreo 2 - 3 ore la cuptor la foc mare.

Se pot servi cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise