LICHIOR CREMA DE LAMAIE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 lamai
  • 1L alcool 95grade
  • 2kg zahar
  • 2L lapte
  • 2pachetele zahar vanilat

Mod de preparare

Se taie coaja de la lamaie,dar numai partea galbena,deoarece partea alba va da un gust amarui,si se pune in alcooltimp de 7 zile.Dupa 7 zile se pune intr-o oala alcoolul macerat cu cojile de lamaie se adauga laptele,zaharul si vanilia si se pune la fiert pana ce face bule.Se lasa pana se raceste complet se toarna in sticle si se pune la congelator.Dupa ce se consuma se pune din nou la congelator.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise