LICHIU CU VARZA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat
  • Pt umplutura: un kg de varza proaspata, care sa caleste putin in ulei, se condimenteaza cu piper, sau ardei iute, Vara, eu pun si cate o rosie bine coapta, peste varza. Varza nu se caleste mult, deoarece, ea va sta si in cuptor cu aluatul. Atentie, pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Intro tava mare de aragaz, bine unsa cu untura si tapetata cu faina, am asezat aluatul, apoi am pus un strat gros de varza(dar la copt, parca se topeste varza), iar peste varza am intins iar aluat, am intepat in cateva locuri cu furculita, apoi am dat tava la cuptorul incalzit dinainte. Se coace la foc normal, pana aluatul devine auriu. Dupa ce am scos tava din cuptor, am uns placinta cu o bucata de slanina, se poate si cu ulei, am acoperit-o cu un servet si am lasat-o sa se raceasca putin, cat sa pot taia apoi felii de lichiu. Din aceasta cantitate de aluat, am facut si placinte cu varza in tigaie si cateva placintele ca ale bunicii. Ii multumesc prietenei mele Menuca din Alba, de la care am preluat reteta, dar pe care eu am folosit-o la lichiu, si de la care am mancat prima oara placinte facute pe lespede, pe care ea le face intrun mod unic.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise