Limba de vaca in sos de ciuperci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1limba proaspata sau congelata
  • 1ceapa
  • enibahar,foi de dafin
  • 1morcov
  • ptr sos
  • 1ceapa
  • 200gr ciuperci proaspete sau din conserva
  • 1lingurita de boia dulce
  • 1-2linguri praf de supa cu ciuperci-knor
  • 1lingura faina
  • 3-4catei de usturoi

Mod de preparare

Intai punem limba la fiert cu morcov,ceapa enibahar si foi de dafin.Limba fierbe cel putin 2ore pina devine moale.

Eu ma folosesc de oala cu presiune ptr a fierbe limba.

Dupa ce a fiert o pun intr-un bol cu apa cu gheata ptr cateva minute si astfel putem coji usor pielita ce o are.

Taiem limba in felii potrivite.

Pregatim sosul-Intr-o cratita lata prajim ceapa usor dupa care adaugam ciupercile taiate si prajim usor adaugam din lichidul in care a fiert limba dupa ce l-am strecurat mai adaugam apa si praful de supa de ciuperci si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam feliile de limba,boia dulce usturoi pisat si lasam sa fiarba pe foc mic aproape 15 minute.

Cine doreste un sos mai gros poate dizolva 1 lingura de faina cu putin sos si se adauga iarasi in sosul care fierbe si se amesteca usor.

Se poate servi limba in sos cu mamaliguta calda sau cartofi si muraturi.

Este o mancare foarte gustoasa si usor de pregatit.

O puteti pregati cu o zi inainte si se poate incalzi in cuptor.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise