Limba in sos de vin

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba de vitel
  • 3-4 cepe
  • 1 morcov
  • citiva catei de usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 2 pahare de vin alb
  • zeama de carne
  • dafin
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se fierbe limba, se curata de pielita, si se aseaza intr-o cratita peste un strat de slanina, ceapa, morcov si usturoi taiate felii subtiri.se toarna vin si supa de carne, se condimenteaza su sare piper si dafin. Se acopera si se fierbe la foc potrivit pina scade, dupa care se completeaza cu vin si supa (fierbinti) si se trece la cuptor pina se fragezeste (se poate gati in oala sub presiune, pentru a se reduce timpul de preparare)

Se pregateste o garnitura de spaghete cu unt , alaturi de care se va prezenta limba taiata felii groase, iar sosul rezultat se degreseaza si se paseaza prin sita, fiind adus in sosiera.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise