Limba rasol cu masline si sos

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 buc. limba de porc
  • 50 g masline negre
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel/pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 felie de paine alba
  • 1 lamaie
  • 2 ardei grasi rosu/verde
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri smantana/iaurt
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si patrunjelul/pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba inca 30 minute la foc mic cu capac.

Pana fierbe limba, preparati sosul astfel:

Puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul, zeama de la 1/2 de lamaie, miezul de paine stors, uleiul, condimentati si mixati 15-20 secunde. Adaugati smantana sau iaurtul, dregeti gustul, dupa preferinta, cu zeama de lamaie, sare, piper, si amestecati usor cu o lingura. (vezi video)

Scoateti limba sa se racoreasca putin si curatati-o de piele, apoi taiati-o felii de 2-3 mm grosime.

Asezati pe marginea unui platou feliile de limba, turnati sosul in mijloc, garnisiti cu fasiute fine, subtiri de ardei rosu si verde, 1-2 felii de lamaie si masline, de la care ati scos samburii si le-ati taiat fasii.

Asezati pe farfurii felii de limba, sos din platou, masline si fasiute de ardei rosu si verde.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise