Limba rasol

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba (aprox. 1 kg.)
  • 3 litri apa
  • 1 buc. morcov
  • 2 buc. ceapa
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 10 boabe de piper
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Limba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda si se pune pe foc. Cind a inceput sa fiarba, se ia spuma, se adauga zarzavat ceapa, foi de dafin, piper, sare, se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 3 ore (limba de vitel si de porc se fierb mai putin). Se scoate apoi si se curata cu grija pielea de pe limba fierbinte (incepind din virf). Se taie in felii frumoase si se serveste fierbinte cu sos de hrean, cu sos alb sau cu un sos oarecare. Zeama in care a fiert limba se poate folosi pentru supa de legume.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise