Limoncello

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l alcool de 90 grade
  • 3 l apa
  • 24 lamii
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Coaja lamiilor, curatata foarte subtire, se lasa la macerat in jumatate din cantitatea de alcool, timp de o saptamina.

Se prepara un sirop din apa si zahar (e suficient sa se topeasca zaharul, nu trebuie ingrosat) si se lasa la racit.

Se pun impreuna siropul rece, restul de alcool si lichidul macerat si strecurat.

E necesar un timp pentru maturare, in care bautura se clarifica si devine mai groasa.

Cantitatile se adapteaza dupa gust, atit in ceea ce priveste numarul lamiilor cit si cea de alcool/sirop (pentru cine nu o doreste prea tare).

Se poate pregati lichior si din coaja de portocala sau mandarina, dupa aceeasi reteta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise