Limoncello

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l alcool de 90 grade
  • 3 l apa
  • 24 lamii
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Coaja lamiilor, curatata foarte subtire, se lasa la macerat in jumatate din cantitatea de alcool, timp de o saptamina.

Se prepara un sirop din apa si zahar (e suficient sa se topeasca zaharul, nu trebuie ingrosat) si se lasa la racit.

Se pun impreuna siropul rece, restul de alcool si lichidul macerat si strecurat.

E necesar un timp pentru maturare, in care bautura se clarifica si devine mai groasa.

Cantitatile se adapteaza dupa gust, atit in ceea ce priveste numarul lamiilor cit si cea de alcool/sirop (pentru cine nu o doreste prea tare).

Se poate pregati lichior si din coaja de portocala sau mandarina, dupa aceeasi reteta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise