LINTE CU CARNATI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2kg linte
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 1 carnat afumat tip chorizo
  • 2 frunze de dafin
  • 2,5l de apa
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Varietatea de linte pe care o folosim ,recomanda sa spalam lintea si sa o punem a inmuiat ,in apa rece,12 ore,inainte de a o prepara.Vara va sfatuiesc sa introduceti lintea intr-un vas cu apa rece si sa le bagati la frigider,pt ca riscati sa fermenteze apa din cauza caldurii in contact cu lintea.

Intr-o oala destul de mare,puneti un pic de ulei de masline la incins si caliti ceapa,usturoiul,ardeii si morcovii ,toate taiate marunt,avand grija sa nu prinda culoare prea multa.Se adauga rondele de carnat afumat calindu-se si acesta cu restul ingredientelor.Se pune lintea peste acestea si se masoara 2,5 l de apa care se adauga in oala,impreuna cu cele 2 frunzulite de dafin si sare.

Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de linte pe care-l folositi.

Poata sa fiarba de la 30 de minute la 1 h si jumatate,depinde de linte.Daca va plac mai zemoase mai puteti adauga un pic de apa,tinand cont de faptul ca lintea, dupa ce se raceste devine mai uscata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise