linzer tort

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g nuci pisate
  • 200 g zahar pudra
  • 400 g faina
  • 300 g unt
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 varv cutit bicarbonat
  • 2 oua
  • 1 borcan cu gem de caise (400 g)

Mod de preparare

Se face o pasta din: nuca, zahar, faina, unt, bicarbonat, oua.

3/4 din coca se intinde in foaie si se pune intr-o tava unsa cu unt, se pune gemul peste foaie si scortisoara (cine doreste poate pune bucatele de nuca).

Restul de aluat se intinte si se taie fasii cu care se acopera linzerul, se da la cuptor la foc potrivit 40 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise