Lipii fara drojdie

Se amesteca faina cu sarea.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina alba
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • apa cat cuprinde

Mod de preparare

Dragii mei , atunci cind vrei ceva rapid, aceste lipii sunt numai bune.

Se pot umple cu salam, crema de branza, avocado, hamburger sau cu ce altceva va place.

Se fac foarte usor, iar ingredientele se gasesesc in toate bucatariile. Nu necesita dospire, pentru ca nu contin drojdie

Se amesteca faina cu sarea si se adauga apa si putin ulei, se framanta bine, cat sa iasa o coca tare sa o putem modela si se lasa jumatate de ora. Se portioneaza bucati de aluat aproximativ cat 3 nuci, aceasta bila de aluat ce rezulta, se rasuceste pana se formeaza un snur de aluat de 20-25 cm lungime care se rasuceste sub forma unui colac.

Se intind acesti colacei pana rezulta forma rotunda, foarte subtire si se coc in tigaia incinsa cu foarte putin ulei.

Se servesc alaturi de diverse preparate.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise