“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500 grame carne de vita taiata in bucatii de cca 4-5 cm
  • -1,5 kg cartofi
  • -2 pahare orez
  • -3 cepe de marime medie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -2 linguri de boia dulce de ardei
  • -3-4 foi de dafin
  • -2 fire de rozmarin verde
  • -frunza de patrunjel
  • -2 linguri condiment mixt pentru carne(piper,chimin,scortisoara,coriandru,ghimbir,nucsoara)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -ulei de masline
  • -ulei de porumb

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita de fiert subpresiune si se caleste ceapa 2-3 minute apoi se adauga carnea de vita si se mai lasa la calit 5 minute.

Se adauga boiaua,condimentele,frunza de dafin si rozmarinul, sarea si piperul si se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere carnea.

Se inchide cratita de fiert subpresiune si din momentul in care a inceput sa fiarba se reduce focul si se lasa 45 de minute.

Intre timp se curata cartofii de coaja, se taie bucati mai mari si se calesc in ulei de masline pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbata pentru a se elimina plusul de ulei.

Orezul se opareste si se spala bine ; intr-o cratita antiaderenta se pun la fiert 2 pahare si 2/3 de apa cu o lingurita de sare si 3 linguri ulei de porumb; cand incepe sa fiarba se adauga orezul.

Cand orezul incepe sa fiarba se reduce focul si fierbe 20 de minute.

Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa la foc mic 5 minute.

Usturoiul se toaca marunt si se caleste in ulei de masline pana ia o culoare aurie; se adauga la mancare la ultimele clocote impreuna cu frunza de patrunjel verde.

In mod specific aceasta mancare de cartofi se serveste cu garnitura de orez si salata de castraveti cu iaurt si usturoi sau muraturi.

Pofta buna!

“M’nazaleh batatas” este un fel de gulaş arabesc; se serveste in mod specific cu garnitura de orez fiert.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise