MACARICA DE CARTOFI CU MAZARE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700g cartofi
  • 400g mazare congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 cutie rosii in bulion
  • ulei
  • sare
  • 1 lingurita de boia de ardei iute
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 legatura de marar

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi, iar morcovii se curata si se taie rondele si se pun impreuna cu mazarea la fiert in baie de aburi. Intre timp se prepara sosul din cele 2 cepe taiate marunt care se calesc in ulei incins si rosiile in bulion, sare, boia de ardei iute, boia de ardei dulce si la sfarsit mararul tocat marunt. Cand legumele sunt gata, se amesteca cu sosul si se lasa impreuna 15 minute dupa care se poate consuma.Daca doriti se poate face si cu piept de pui care se poate fierbe in baie de aburi odata cu legumele sau se poate cali impreuna cu ceapa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise