Macaroane (penne) cu ton si masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 150 g macaroane scurte,
  • sare,
  • 3 rosii (150 g),
  • 10 masline verzi (fara samburi),
  • 1 conserva ton (150 g continutul),
  • 1/2 legatura busuioc,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • piper macinat mai mare.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.

Rosiile se cresteaza, se tin putin in apa clocotita (in care au fiert macaroanele), se curata de pielita si se taie spalturi.

Se scurg maslinele (zeama se pune deoparte) si se taie feliute. Tonul scurs se rupe bucatele, iar busuiocul, ales, spalat si zvantat, se toaca marunt, punandu-se deoparte cateva frunzulite.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc putin rosiile, dupa care se adauga maslinele impreuna cu 3 linguri din zeama pusa deoparte, tonul, sare si piper.

Se scurg macaroanele oprind putin din apa in care au fiert, si se incorporeaza impreuna cu busuiocul in amestecul de rosii si ton, adaugand - daca este nevoie - cateva linguri cu apa pusa deoparte. Se gusta de sare si piper si se presara cu frunzulite de busuioc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise