Macrou cu cartofi si sos de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de macrou taiate felii de 2 cm
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 lingura de telina cruda data pe razatoarea cu gaurile mici
  • 1-2 linguri smantana
  • 3 cartofi taiati in 4 pe lung

Mod de preparare

Bucatile de macrou se pun intr-un castron cu putina sare si se lasa sa isi traga sarea. Apoi se aseaza in tigaie cu ulei incins si se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii la culoare.

Sosul de usturoi se prepara astfel: cateii te usturoi se piseaza cu un varf de lingurita de sare. Apoi se freaca cu 2 linguri de ulei, adaugat putin cate putin. Adauga si telina si smantana si amesteca bine de cateva ori.

Cartofii taiati in sferturi pe lung se pun la fiert intr-o oala cu sare. Cand sunt fierti se pun in ulei incins si se prajesc.

Separat, pregatiti mamaliguta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise