Macrou cu cartofi si sos de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de macrou taiate felii de 2 cm
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 lingura de telina cruda data pe razatoarea cu gaurile mici
  • 1-2 linguri smantana
  • 3 cartofi taiati in 4 pe lung

Mod de preparare

Bucatile de macrou se pun intr-un castron cu putina sare si se lasa sa isi traga sarea. Apoi se aseaza in tigaie cu ulei incins si se prajesc pe fiecare parte pana devin aurii la culoare.

Sosul de usturoi se prepara astfel: cateii te usturoi se piseaza cu un varf de lingurita de sare. Apoi se freaca cu 2 linguri de ulei, adaugat putin cate putin. Adauga si telina si smantana si amesteca bine de cateva ori.

Cartofii taiati in sferturi pe lung se pun la fiert intr-o oala cu sare. Cand sunt fierti se pun in ulei incins si se prajesc.

Separat, pregatiti mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise