Macrou cu legume la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucăţi macrou
  • 2 cepe roşii
  • 2 morcovi
  • 4-5 căţei usturoi
  • o ceşcuţă ulei
  • o lămâie
  • sare, piper, boia de ardei
  • două linguri bulion
  • sos de chilli

Mod de preparare

Peştele se curăţă, se spală bine, se sărează, se piperează, se presară cu boia dulce de ardei, se aşază într-un vas care se pune la frigider până a doua zi.

Ceapa şi morcovii se spală, se curăţă, se taie ceapa julien iar morcovii se taie rondele subţiri şi usturoiul se taie feliuţe. Se toarnă în tavă uleiul, se aşează ceapa, morcovul şi usturoiul, deasupra se aşează bucăţile de macrou care au fost crestate şi în crestături au fost înfipte felii de lămâie. Se completează cu apă cât să acopere peştele. Se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încins în prealabil. Se lasă la cuptor cu folia 30 minute , se scoate folia, se adaugă bulionul şi o lingură de sos de chilli şi se bagă înapoi la cuptor, fără folie, până ce sosul scade.

Se serveşte cu mămăliguţă.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise