Macrou cu marar si vin alb

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de macrou,decapitat si eviscerat.
  • 2 legaturi de marar.
  • 1 ceapa rosie.
  • 1/2 pahar de vin alb.
  • 2 foi de dafin.
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin.
  • sare si piper roz proaspat macinat.
  • cateva frunzulite de menta pentru decor.

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem foarte marunt.Spalam mararul,il tocam fin.Intr-un bol,punem vinul diluat cu 100 ml apa,mararul si ceapa tocate fin.Pestele spalat si uscat pe un prosop absorbant,il punem intr-un vas de yenna pe o folie de aluminiu unsa cu ulei.Introducem cate o foaie de dafin in burta pestilor,presaram sare si piper proaspat macinat,dupa gust.Stropim pestele cu lichidul din bol si acoperim bine cu folia.Introducem pestele in cuptorul deja incalzit pentru 20 de minute la foc mediu. Dupa 20 de minute scoatem pestele din cuptor si inlaturam folia de aluminiu,apoi il dam din nou la cuptor, doar pentru 10 minute ca sa se rumeneasca bine si sa prinda o crusta.Dupa ce il scoatem din cuptor il decoram cu cateva frunzulite de menta.Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise