Macrou in sos tomat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg macrou
  • 4 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 200 ml. vin
  • 150 ml. ulei
  • 150 ml. apa
  • 2 foi dafin
  • piper boabe
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri bulion

Mod de preparare

Taie pestele in 3-4 bucati, aseaza-l intr-un vas, care va merge la cuptor,(macroul sa fie pus orizontal, pana se acopera fundul vasului), apoi adaugi ceapa taiata dupa preferinta (rondele, julien sau marunt), morcovii taiati la fel dupa preferinta (rondele, julien sau rasi pe razatoare), vinul, uleiul,apa, foile de dafin piperul si sarea. Deasupra toarna bulionul dizolvat cu putina apa. Acopera (cu un capac, cu folie de aluminiu etc) si da la cuptor (cuptorul sa fie incins) circa 2 ore. Cat timp fierbe, nu amesteca, pentru a nu strivi pestii! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise