MACROU LA CUPTOR CU SOS ALB

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Eu am folosit pentru aceasta reteta doua buc.de macrou proaspat(puteti folosi si congelat)
  • zeama de la o lamaie
  • putin patrunjel verde
  • putin tarhon verde
  • 3 lingurite de smantana
  • 6 linguri de iaurt
  • un paharel vin alb
  • putin ulei de masline
  • sare pentru cine nu are restrictie la sare
  • piper rasnit
  • cateva boabe de piper
  • cateva boabe coriandru
  • cimbru
  • un praf de scortisoara
  • 2 foi de dafin.

Mod de preparare

Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.

Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun cateva boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin,cimbru,putina scortisoara. Se aseaza bucatile de peste si se \"tavalesc\" prin acest sos pe ambele parti,dupa care se introduce tava la cuptor.Cand incepe sa se rumeneasca se adauga sosul format din iaurt, smantana, vin,zeama de lamaie,patrunjel verde tocat marunt si tarhon verde daca aveti.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste bine.

Este delicios.Incercati si nu veti regreta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise