Macrou la grill

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este un peste distribuit aproape pe tot globul, in zonele tropicale si subtropicale. Uneori ajunge si in Marea Neagra. Macroul este un peste ce traieste in bancuri mari, ziua sta in apropierea fundului marii, iar noaptea urca spre suprafata. Se hraneste cu mici vietati marine: pestisori, pui de cefalopode, crustacee si viermi marini. Poate atinge 65 cm lungime si 3 kg greutate.
  • - 4-6 bucati de macrou;
  • - condimente: sare, piper, boia de ardei, usturoi granulat.

Mod de preparare

1. Se curata macroul de intestine, se taie capul si coada. Se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

2. Dupa ce s-au scurs, se taie paralel cu sira spinarii in doua bucati fiecare peste.

3. Se presara cu condimente fiecare bucata in parte, se aseaza intr-un vas si se lasa la frigider pentru 2-3 ore.

4. Se incinge grillul si se aseaza jumatatile de macrou pe el. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou.

5. Se servesc alaturi de cartofi natur, mujdei de usturoi si zeama de lamaie. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise