Macrou la grill

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este un peste distribuit aproape pe tot globul, in zonele tropicale si subtropicale. Uneori ajunge si in Marea Neagra. Macroul este un peste ce traieste in bancuri mari, ziua sta in apropierea fundului marii, iar noaptea urca spre suprafata. Se hraneste cu mici vietati marine: pestisori, pui de cefalopode, crustacee si viermi marini. Poate atinge 65 cm lungime si 3 kg greutate.
  • - 4-6 bucati de macrou;
  • - condimente: sare, piper, boia de ardei, usturoi granulat.

Mod de preparare

1. Se curata macroul de intestine, se taie capul si coada. Se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.

2. Dupa ce s-au scurs, se taie paralel cu sira spinarii in doua bucati fiecare peste.

3. Se presara cu condimente fiecare bucata in parte, se aseaza intr-un vas si se lasa la frigider pentru 2-3 ore.

4. Se incinge grillul si se aseaza jumatatile de macrou pe el. Se lasa 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot pe un platou.

5. Se servesc alaturi de cartofi natur, mujdei de usturoi si zeama de lamaie. Este foarte bun atat cald, cat si rece.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise