Macrouri poloneze

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 macrouri (a 200-250 g),
  • zeama de la o lamaie,
  • 2 cepe,
  • 250 g rosii,
  • 100 g ciuperci (din conserva),
  • 40 g unt,
  • sare,
  • piper alb,
  • 1 varf de cutit cimbru maruntit,
  • 4 linguri smantana acrisoara,
  • 1/2 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se curata macrourile, se spala bine sub jetul de apa rece si se zvanta cu un stergar. Se stropesc cu zeama de lamaie pe dinauntru si pe dinafara si se lasa sa se patrunda 20 de minute.

Se curata ceapa si se toaca ceva mai mare. Rosiile oparite se curata de pielita, se taie mai intai in doua, se indeparteaza semintele - prin presare - si pe urma se taie cubulete.

Se incinge untul intr-o cratita si se caleste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga rosiile si ciupercile scurse si taiate in doua, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru si se dunstuiesc toate circa 10-12 minute.

Se freaca macrourile cu sare, se aseaza in cratita peste legume si se fierb - cu capac - 20 de minute, la foc slab. Se scot din cratita, se rastoarna legumele intr-un castron incalzit, se pun macrourile din nou peste legume, se stropesc cu smantana si se presara cu patrunjel. Se servesc cu o garnitura de orez sau de cartofi piure.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise