Mafinim cu ciocolata si fragi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr de smintina 15%
  • 2oua
  • 100 gr de unt topit
  • 2 linguri de ulei
  • 2pahare de faina ptr prajituri(280gr)
  • 3/4pahar de zahar(150gr)
  • 100 gr ciocolata alba sfirmata bucatele
  • 120 gr de fragi proaspeti sau congelati

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Intru-n vas se amesteca smintina cu oua unt si ulei.In alt vas se amesteca faina cu zaharul si se adauga la amestecul cu oua si se amesteca putin pina se cuprind toate ingridentele,se adauga ciocolata si fragii.Intr-o tava de cuptor se aseaza forme ptr mafini sau manjete mari se toarna din compozitie pina la 3/4 din forma si se coace 20-25 de minute.Cind sint rumenite se scot se lasa sa se raceasca si se pot scoate din forme.

Se pot pastra pina la 4 zile in frigider.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise