Magiun de capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg capsuni de tara
  • 1 kg de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pastaie de vanilie optional

Mod de preparare

Capsunile se spala, li se scot coditele si se paseaza cu mixerul. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade zeama adaugam zaharul si vanilia. Spumam ori de cate ori este nevoie si la sfarsit verificam daca s-a inchegat suficient. Borcanele trebuie bine spalate, sterilizate si uscate. Le punem putin la cuptor si punem gemul fierbinte. Mai dam putin la cuptor sa prinda o pojghita deasupra dupa care capacim si le punem in paturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise